duminică, 29 ianuarie 2012

Ce se va intampla cu Romania mea?

Si eu cu cine o sa votez,acum ca in sfarsit pot face asta?
Am deschis tv-ul mai des decat o fac in mod normal.Si atunci cand am facut-o,am facut-o pentru politica.Eram curioasa sa vad cum evolueaza lucrurile.Nu am iesit la protest.M-a oprit frigul si o lene care da,recunosc,e prezenta cam des in mine uneori.

La ce concluzie am ajuns?La cea pe care Tudor Chirila a avut-o pe blogul sau:acum e momentul ca cineva curat si cinstit sa iasa in fata si sa ne salveze.Doar ca nu va face nimeni asta.

Am vazut persoane total indiferente si mi-am dat seama ca romanii care se razvratesc sunt cu adevarat cei care duc lipsa de cate ceva,si ca cei care stiu ca au "spatele acoperit" nu dau doi bani pe ce se intampla.E pacat ca, din nou, nimeni nu actioneaza si s-a ajuns la un punct in care toti arunca vina unul pe celalalt.Halal atitudine.

In seara asta am nimerit o emisiune in care se vorbea despre numarul de medici din anumite spitale din Romani.Despre faptul ca Romania aloca doar 4% pentru sanatate si normalul este de 8%.Alte tari si-au dat seama cat de important este si aloca chiar 12%.Dar ai nostri..ai nostri repara strazi des,pentru ca nu reusesc asta de prima data.Ai nostri deschis noi statiuni la munte si le inchid la putin timp dupa.Ai nostri investesc in campanii pe care nu le mai promoveaza dupa si se duc de rapa.Ai nostri cheltuie banii in zadar.

Vreau sa studiez aici pentru ca nu stiu daca o sa ma incadrez cu bugetul in alta tara.Dar daca o sa reusesc, o sa plec cu zambetul pe buze.O sa-mi fie dor de mama, de prieteni, dar mie o sa imi fie mai bine. Dar daca si eu plec,daca si noi plecam, ce se va intampla cu Romania mea, cu Romania noastra?

3 comentarii:

Zile și file spunea...

Chiar sunt curioasă dacă după toate protestele astea o să se schimbe ceva..

Unknown spunea...

si as fi vrut sa ma duc la facultate in anglia dar nu imi permit...

Monica spunea...

Parerea mea e sa pleci, daca ai ocazia, iar daca n-o ai, fa tot posibilul s-o creezi. Am destule cunostinte care au terminat LVA si au plecat din tara. Unele cu sacrificii, altele mai usor. Unii sunt in Marea Britanie, unii in Olanda, sau Danemarca. Nu i-am auzit pe niciunii sa-si doreasca sa vina in tara pentru a munci, desi asta si-au propus initial. Lumea pe care o cunosti in afara granitelor, iti ofera posibilitati nemarginite de prostie, tupeu, orgolii, sau pile, cum se intampla la noi. Si pana la urma daca iti vei dori, te poti intoarce, dar eu zic ca nu vei mai avea la ce. In afara de familie si cei dragi, desigur.
Cat despre Romania, cu cat vei avansa in varsta vei realiza ca pana la urma viata e scurta si ca tu pe a ta trebuie s-o traiesti. Eu n-am avut oportunitatea ta si imi pare rau. Gandeste-te bine cand faci alegerea.