vineri, 23 martie 2012

Imparatul tuturor bolilor

Am ajuns si la ultima recenzie din cadrul voluntariatului de la editura All . Am ales sa citesc Imparatul tuturor bolilor , scrisa de Siddhartha Mukherjee. Cartea este o biografie a cancerului impresionanta.

Nu aveam asteptari foarte mari de la carte dar am ramas placut surprinsa. Cele 600 de pagini pline cu informatii despre cancer te ajuta sa privesti boala aceasta cu alti ochi, probabil chiar te face sa ai o mai mare grija de tine(spun asta daca ne gandim la toti cei care fumeaza , desi stiu ca se pot imbolnavi de cancer ulterior).
Nu a fost grea deloc. Intalnim si cativa termeni medicali dar ii putem urmari usor. De multi am auzit la liceu, in orele de biologie, asta ca pentru mine a fost o lectura placuta.
Nu numai partea teoretica este prezentata in cartea,ci si cea psihologica. Este mai mult decat important sa stii cum reactioneaza un bolnav de cancer, desi banuiesc ca nimeni nu poate intelege asta cu adevarat, odata ce nu a trecut prin asta.
Cartea este impartita in capitole care incep cu citatele altor personalitati. Mereu m-a atras asta cand a venit vorba de citit, sa asimilez informatii din cat mai multe parti.

Spor la citit aceasta carte. Desi pare plina de teorie si atat, este total diferita.

Am sa va arat si cateva citate din carte:

"Laskeriotii au produs chiar o expresie care sa descrie aceasta analogie. Ei au numit-o "misiune:cancerul"

"In medie, americanii consumat aproximativ patru mii de tigarete pe an sau aproximativ unsprezece pe zi, adica aproape una penturfiecare ora de veghe-americanul nu fuma doar cand dormea"(inceputul anilor 1960)

"Dupa ce au ratacit prin intuneric zeci si zeci de ani, oamenii de stiinta au ajuns pana la urma la o intelegere a cancerului. Sarcina medicine este sa continua aceasta calatorie spre un atac terapeutic nou."

(Aceasta carte face parte din campania vALLuntar si cu recenzia de sus particip cu 15 minute de voluntariat!)

Niciun comentariu: